Επιμορφωτικής συνάντησης με θέμα: «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου για παιδιά και εφήβους»

Επιμορφωτικής συνάντησης με θέμα: «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου για παιδιά και εφήβους»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σε συνέχεια της επιμορφωτικής μας συνάντησης που υλοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής Γονέων την Κυριακή 31-03-2024 με θέμα«Ασφαλής χρήση του διαδικτύου για παιδιά και εφήβους» και μας τίμησαν με την παρουσία τους οι προσκεκλημένοι ομιλητές:

  • Δρ. Σοφία Γκουμάτση, Ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Τμ. Τηλεφωνικής Γραμμής Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας, Δ/νση Κοινωνικών Παρεμβάσεων, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • Δρ. Βασίλειος Δρακόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Κωνσταντίνος Μπουσούνης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής με ειδίκευση στις Τεχνολογικές Εφαρμογές

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ενημέρωσαν και μοιράστηκαν με τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας χρήσιμες και αποτελεσματικές στρατηγικές συνετούς διαχείρισης και ορθολογικής χρήσης των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους. Ανέδειξαν με ολιστικό τρόπο την ανάγκη, γονείς και εκπαιδευτικοί από κοινού, να βοηθήσουμε τους μαθητές μας ώστε αφ’ ενός να αναπτύξουν τις  ψηφιακές τους δεξιότητες  και αφ’ ετέρου να μπορούν αναγνωρίζουν και να εντοπίζουν τα οφέλη αλλά κυρίως να αποφεύγουν τους κινδύνους αυτών των συναρπαστικών μέσων.

Τους ευχαριστούμε θερμά για μία ακόμη φορά για τις εύστοχες και εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους καθώς και για τη διάχυση του εκπαιδευτικού υλικού που περιλαμβάνει θεωρητικές καθώς και πρακτικές προτάσεις- εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Για να διαβάσετε το υλικό της παρουσίασης του κ. Μπουσούνη πατήστε ΕΔΩ( Το διαδίκτυο και οι τεχνολογίες αιχμής στη ζωή τεχνολογίες αιχμής στη ζωή μας: μας: Οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις για την αντιμετώπισή τους).

Στους γονείς προωθήθηκε το εξαιρετικά χρήσιμο επιμορφωτικό υλικό που παρουσιάστηκε από τον κο Βασίλειο Δρακόπουλο, μέλους και του Διοικητικού Συμβουλίου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε θερμά και όλους τους γονείς και κηδεμόνες που παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην αναφερόμενη εκδήλωση με την ελπίδα η συμμετοχή σας να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη στις επόμενες συναντήσεις μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση

Η Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία του σχολείου

Ευρύκλεια Παπαδοπούλου, Ψυχολόγος

Βασίλειος Μπαλωμενάκης, Κοινωνικός Λειτουργός